Home
Shop
Hoe werkt een thuisbatterij of thuisaccu

HOE WERKT EEN THUISBATTERIJ?

Een thuisbatterij werkt door het opvangen en opslaan van overtollige zonne-energie, zodat deze energie later gebruikt kan worden wanneer het nodig is. Het is een manier om de afhankelijkheid van de elektriciteitsgrid te verminderen en energiekosten te besparen. Een thuisbatterij bestaat uit verschillende onderdelen, zoals batterijcellen, een omvormer en een beheersysteem.

Thuisbatterij of thuisaccu kopen

THUISBATTERIJ KOPEN

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit om gebruikte energie te bewaren en in te zetten op momenten dat het nodig is. Het kopen van een thuisbatterij omvat de aanschaf van de batterij, installatie en eventueel montage door een professional. Prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het type batterij en de grootte van het systeem.

Thuisbatterij met zonnepanelen

THUISBATTERIJ MET ZONNEPANELEN

Een thuisbatterij met zonnepanelen stockeert overgeproduceerde zonne-energie om ‘s avonds te gebruiken wanneer zonnepanelen geen energie opwekken. Dit verhoogt de zelfvoorziening en energie-efficiëntie van een huis en bespaart op elektriciteitskosten.

Voordelen van thuisbatterij of thuisaccu

DE VOORDELEN

Thuisbatterijen bieden voordelen zoals efficiëntere energieopslag, bezuiniging op energiekosten, betere stabiliteit van de energievoorziening, en de mogelijkheid om zonne-energie op te slaan voor later gebruik.

Soorten thuisbatterijen

SOORTEN THUISBATTERIJEN​

Thuisbatterijen zijn grofweg in 3 verschillende soorten te onderscheiden, namelijk loodzuur batterijen, lithium ion batterijen en zoutwater batterijen. Ieder van deze soorten hebben specifieke (technische) kenmerken. De batterij technologie is continue onderhevig een innovatie en verbetering, waardoor ze beter presteren en tevens goedkoper worden in aanschaf.
Prijzen thuisbatterij

PRIJZEN VAN THUISBATTERIJEN

Thuisbatterijen variëren in prijs afhankelijk van grootte en merk, maar kosten gemiddeld tussen de €5.000 en €10.000, inclusief installatie en montage. De prijsontwikkeling is in beweging en dalingen kunnen in de toekomst verwacht
worden.

Installatie van thuisbatterij

DE INSTALLATIE​

De installatie van een thuisbatterij omvat de aanschaf, montage en aansluiting van het opslagsysteem om de opgewekte elektriciteit te beheren en te gebruiken wanneer nodig. Het is belangrijk om een gekwalificeerde professional in te huren voor een correcte installatie.

WAT IS EEN LIFEPO4 BATTERIJ?

LiFePO4 (lithium ijzerfosfaat) batterijen zijn een type lithium-ion batterij die een alternatief bieden voor andere soorten batterijen zoals lood-zuur en nikkel-cadmium. Ze zijn populair geworden vanwege hun hoge energiedichtheid, lange levensduur, veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Product has been added to your cart