Home
Shop

Hoe werkt de opslag van thuisbatterijen?

Zonnepanelen zijn een geweldige hernieuwbare energiebron, maar ze wekken alleen energie op als de zon schijnt. Dat is wanneer een thuisbatterij kan helpen.

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om het huis van energie te voorzien met hernieuwbare energie. Het is duurzaam, omdat u de zon kunt gebruiken om uw eigen energievoorziening te creëren in plaats van energie uit het net te halen. Door minder energie van het net te gebruiken, is het ook een kosteneffectieve manier om uw huis van stroom te voorzien – en te helpen besparen op uw elektriciteitsrekening. Het installeren van zonnepanelen is echter niet het enige onderdeel van het creëren van een duurzame zonne-installatie.

Installeer een accu in uw zonne-energiesysteem

Zonnepanelen zijn een goed begin, maar ze kunnen alleen energie opwekken als de zon schijnt. Dat is waar een thuisbatterij kan helpen. Deze thuisbatterij slaat ongebruikte energie van uw zonnepanelen op om ‘s nachts te gebruiken, of op een bewolkte dag. U betaalt minder voor energie van uit het net.

Hoe werken zonnepanelen en thuisbatterijen samen?

Er zijn een aantal componenten waaruit een zonne-energiesysteem voor thuis bestaat. Ten eerste zijn er de zonnepanelen, die energie leveren aan een omvormer. De energie gaat dan door een schakelbord waar ze naar de toestellen in uw huis wordt geleid.

Als de zon niet schijnt, springt het elektriciteitsnet bij om de stroomvoorziening in stand te houden. Als u meer zonne-energie opwekt dan u nodig hebt, gaat die energie terug naar het net en krijgt u een teruglevertarief voor zonne-energie als tegoed op uw rekening. In de nabije toekomst zal dit echter minder worden of helemaal wegvallen door de salderingsregeling. Terugleveren aan het net heeft in die situatie geen zin, en is economisch dan erg nadelig voor u. 

Maar als u een batterijsysteem hebt geïnstalleerd, leidt de centrale het teveel aan zonne-energie dat u opwekt naar de batterij – zodat deze wordt opgeladen voor later gebruik. Wanneer de zon ondergaat of wanneer u meer energie verbruikt dan uw panelen produceren, zal de opgeslagen energie van uw batterij uw toestellen van stroom voorzien. En als uw batterij leeg is, helpt het elektriciteitsnet vervolgens weer.

Hier volgt een voorbeeld van hoe een thuisbatterij systeem werkt, waarbij een batterij wordt toegevoegd aan een bestaand zonnesysteem.

Hoe werkt een thuisbatterij?

  1. De zonnepanelen vangen zonlicht op.
  2. De zonne-energie gaat als gelijkstroom (DC) door de omvormer voor zonne-energie, zodat ze kan worden omgezet in wisselstroom (AC) energie die alledaagse apparaten kunnen gebruiken.
  3. De omvormer leidt de zonne-energie vervolgens naar de plaats waar ze nodig is. Eerst voorziet het de apparaten in uw huis van stroom, en vervolgens stuurt het de overtollige energie naar de accu-omvormer.
  4. De accu-omvormer zet de energie om in een vorm van energie die kan worden opgeslagen.
  5. De accu slaat de energie op voor gebruik wanneer de zon ondergaat.

In dit scenario vindt er een verandering in de batterij lading plaats, zodat er geen energie van het net nodig is om het huis van stroom te voorzien.

Wat gebeurt er als de zon niet of minder schijnt?

Hoe werkt een thuisbatterij 's nachts

De zonnepanelen stoppen met energie opwekken en het huishouden schakelt over op
opgeslagen batterij-energie.

  1. De accu begint energie te verzenden via de accu-omvormer om het huis van stroom te voorzien.
  2. De accu-omvormer zet de energie om in een vorm die apparaten kunnen gebruiken.
  3. Het schakelbord stuurt de energie naar uw apparaten.
  4. Als de lading van de accu op is, zal het elektriciteitsnet energie leveren om uw apparaten te laten werken.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN & VOORDELEN VAN EEN THUISBATTERIJ VOOR U?

Doe een vrijblijvende en gratis informatie aanvraag.

Gratis thuisbatterij prijzen ontvangen en vergelijken
 Onafhankelijk en vrijblijvend advies
Gespecialiseerde adviseurs uit uw omgeving

Ontvang vrijblijvend thuisbatterij informatie

Verschillende merken en prijzen vergelijken
Gratis en vrijblijvend advies van deskundige installateurs
Gratis subsidie advies

THUISBATTERIJ MERKEN

POPULAIRE ARTIKELEN

VIEW MORE
Back to Top
Product has been added to your cart