Home
Shop

Wat kost een thuisbatterij of thuisaccu vandaag (2023)?

De kosten voor een thuisbatterij of thuisaccu kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de capaciteit van de batterij, het merk, de technologie en de installatiekosten. Gemiddeld gezien ligt de prijs voor een thuisbatterij tussen de €3.000 en €10.000, maar dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van de specifieke eisen van jouw situatie. Het is belangrijk om meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en deze zorgvuldig te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van de beschikbare opties en de bijbehorende kosten.

Algemene informatie over de kosten van thuisbatterijen

In het algemeen kan een onderscheid worden gemaakt tussen twee manieren om naar de kosten van elektriciteitsopslag te kijken. Enerzijds zijn er de zuivere aanschaffingskosten, die de prijs beïnvloeden op het ogenblik van de aankoop en die als het ware onmiddellijk worden gemaakt.

Tegelijkertijd kan de uiteindelijke prijs worden bezien in relatie tot de gehele gebruiksduur. In dit geval worden de totale kosten op het tijdstip van aankoop “omgeslagen” over alle theoretisch opgeslagen kilowatturen.

Deze tweede benadering is uiteindelijk veel beter geschikt om uit te zoeken welk systeem voor elektriciteitsopslag nu eigenlijk goedkoper is. Het kan gebeuren dat de initiële aanschafkosten van een model hoger zijn, maar tegelijkertijd kan veel meer kilowattuur worden opgeslagen. Als u dus op zoek bent naar een echte prijsvergelijking, moet u altijd kijken naar de prijs per kilowattuur.

Aankoopkosten voor elektriciteitsopslag

De kosten voor een thuisbatterij of thuisaccu variëren gewoonlijk van ongeveer 7.000 tot ongeveer 20.000 euro – een compleet PV systeem inclusief een thuisbatterij kost gewoonlijk ongeveer 16.000 euro voor een eengezinswoning.

Veel fabrikanten bieden ook grotere thuisbatterij aan, bv. voor appartementsgebouwen of voor commercieel gebruik. De aankoopprijs varieert afhankelijk van de grootte, de prestaties en de opslagtechnologie. Zoals reeds beschreven, zegt de aankoopprijs heel weinig over de uiteindelijke kosten per opgeslagen kilowattuur.

Voor wat meer duidelijkheid kunt u bij de aanschaf ook kijken naar de prijs per kilowattuur opslagcapaciteit. U mag dit echter niet verwarren met de prijs per opgeslagen kilowattuur (gebaseerd op de volledige looptijd)! De meeste thuisbatterijen kosten tussen 1.000 en 1.800 euro per kilowattuur opslagcapaciteit.

Prijzen voor installatie en montage van een thuisbatterij

De kosten voor de installatie en montage van een thuisbatterij kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het systeem, de locatie, de aard van de installatie en de professionaliteit van de installateur. In het algemeen kunnen deze kosten tussen de €1.000 en €5.000 bedragen. Het is echter aan te raden om vrijblijvende offertes van verschillende installateurs te vergelijken voordat u een beslissing maakt, om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke prijs krijgt voor de installatie van uw thuisbatterij.

Prijsontwikkeling van thuisbatterijen in 2024

Het is onmogelijk om exact de prijsontwikkeling van thuisbatterijen in 2024 te voorspellen. De prijzen van deze systemen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de technologie, de productiekosten en de vraag naar energieopslag.

In het verleden is gebleken dat de prijzen van thuisbatterijen snel kunnen dalen naarmate de technologie verbetert en de productiekosten lager worden. Dit kan er in de toekomst voor zorgen dat de aankoopprijzen van thuisbatterijen verder dalen, waardoor deze technologie meer toegankelijk wordt voor het brede publiek.

Aan de andere kant kan een grotere vraag naar energieopslag en schaarste aan grondstoffen de productiekosten verhogen, wat de prijzen van thuisbatterijen kan beïnvloeden.

Om een goed beeld te krijgen van de prijsontwikkeling van thuisbatterijen in 2024, is het belangrijk om deze factoren in de gaten te houden en in de loop van het jaar regelmatig de markt te monitoren.

THUISBATTERIJEN OVERZICHT

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN & VOORDELEN VAN EEN THUISBATTERIJ VOOR U?

Doe een vrijblijvende en gratis informatie aanvraag.

  • Gratis thuisbatterij prijzen ontvangen en vergelijken
  • Onafhankelijk en vrijblijvend advies
  • Gespecialiseerde adviseurs uit uw omgeving
  • Verschillende merken en prijzen vergelijken
  • Gratis en vrijblijvend advies van deskundige installateurs
  • Gratis subsidie advies

THUISBATTERIJ MERKEN

Product has been added to your cart