Home
Shop

Het kopen van een thuisbatterij

Sinds Tesla een paar jaar geleden de Powerwall-batterij introduceerde, heeft menig huiseigenaren zich afgevraagd waar de ophef over ging. Voor eigenaars van zonnepanelen is de aantrekkingskracht van accu-opslag echter logisch. Op zonnige dagen produceren zonnepanelen vaak genoeg elektriciteit om een huis van stroom te voorzien, maar wordt de stroom niet op hetzelfde moment gebruikt als dat het wordt opgewekt.

Is een thuisbatterij kopen de moeite waard?

Het idee dat de stroom kan worden opgeslagen en later kan worden gebruikt, in plaats van te worden terugverkocht aan het net, wordt een steeds aantrekkelijker optie. Thuisopslagbatterijen kunnen u helpen uw elektriciteitsrekening te verlagen. Een huis kan alleen energie neutraal worden als het wordt voorzien met schone energie die wordt opgevangen door zonnepanelen en opgeslagen in thuisbatterijen. Op het moment dat u geen vergoeding meer krijgt voor het terugleveren van energie aan het net, is een thuisbatterij de oplossing. Daarnaast helpt een thuisbatterij pieken in het net op te vangen. Door alle duurzame opwek en electrificatie zoals elektrische auto’s raak het net overbelast. Door het gebruik van thuisbatterijen wordt de energie thuis opgeslagen en weer gebruikt, waardoor het net niet overbelast hoeft te raken. Opgeslagen elektriciteit kan de accu van een elektrische auto vullen of het licht laten branden in huizen en buurten waar het elektriciteitsnet is uitgevallen. Dit is het idee achter het veerkrachtiger maken van uw huis. Bovendien kan het een aantal essentiële elektrische apparaten, zoals uw koelkast en vriezer, draaiende houden in het geval van stroomuitval. Batterijen op zonne-energie zijn er al een tijdje. Zij vormen echter nog een jonge, maar snel groeiende markt nu de fabrikanten hun productie blijven opvoeren om aan de toenemende vraag te voldoen.

Hoeveel thuisbatterijen zijn er nodig om een huis van stroom te voorzien?

De hoeveelheid benodigde batterijopslag is gebaseerd op het energieverbruik van uw huis. Energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur gedurende een bepaalde tijd – bijvoorbeeld, een huis dat 10 uur per dag 1000 watt verbruikt = 10 kWh per dag. Bij de berekening moet u rekening houden met de prestaties van de batterij en hoeveel continu vermogen u nodig hebt. Het is van essentieel belang dat u een zonne-energie professional raadpleegt om de juiste maat te bepalen voor de panelen en accu’s die u nodig hebt.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN & VOORDELEN VAN EEN THUISBATTERIJ VOOR U?

Doe een vrijblijvende en gratis informatie aanvraag.

Gratis thuisbatterij prijzen ontvangen en vergelijken
 Onafhankelijk en vrijblijvend advies
Gespecialiseerde adviseurs uit uw omgeving

Ontvang vrijblijvend thuisbatterij informatie

Verschillende merken en prijzen vergelijken
Gratis en vrijblijvend advies van deskundige installateurs
Gratis subsidie advies

THUISBATTERIJ MERKEN

POPULAIRE ARTIKELEN

VIEW MORE
Back to Top
Product has been added to your cart